.. close

: WELCOME :

selamat datang semua ke blog kina :)

21 October 2012

team building gempak..


assalamualaikum...huh..penatnya dan sakit nya badan itu..hehehe..dan ade kat rumah ku syurga ku..wah indahnya dunia..hehe..n kina bukak broad band..xp dah limit..sedih pastu tetiba kina buka wifi kat sini...ade pasword..ape pasword nya ek?..alamak tak tahulah..kene g tanya pk nyh(pusat jalur lebar..)
pastu kina tengok ade satu ligi wifi..nama dia celcome KTW.. ape 2..kina un cubalah connect then berjaya..wah indahnya dunia..kina rasa nie link free untuk kampung kina..sebab dulu ade jugak orang cerita yang si najib 2 nak bagi wifi percuma kat kampung kina..huhu..thanks pak najib..
n dah tengok hadiah dari salah seorang rakan gsf..cantik..nanti kina kongsikan..


korang2..meh sini dekat2 rapat2..kina nak kongsi cerita nyh..cerita tentang cinta...hamboi semakin rapat ko eh dengan skreen lappy 2..mentang2lah kina cakap nak cerita tentang cinta..hehe..
sebenarnya kina acah mat labu je..kina nak cerita tentang team building yang kina sertai pada 20 hb 10 2012..

ape yang best sangat 2 kina..ha meh la kina nak cerita..okeyh kiteorang berkumpul pukul 7 pagi kat dataran seri bendahara..then tunggu sarapan sampai n bas sampai..kul 8 kiteorang gerak ke FELCRA tebing tinggi.samapi dalam kul 8.setengah..dalam setengah jam je..dekat je..pastu turun bas kiteorang susun barang kat tapak perkhemahan..then terus ke aktiviti pertama..AKU INGIN TERBANG..
wah mang terbang lah kina waktu 2..main flying fox..fuu..seronok dah lama x main...dulu penah g taman rekreasi bukit cerakah main big thrill..   seronok..


lepas main terbang2..kiteorang ikut kumpulan..tahu ape yang kiteorang buat..kami di berikan masa..untik buat rakit..haboi mang gila punya kerja..kina x penah buat rakit..huhu..pastu buatlah..masing2 bagi kerjasama alhamdulillah..dah siap rakit kiteorang bawaklah rakit ke tepi tasik..then naik semua..dia just bagi 2 pendayung dan kina ade 8 orang satu kumpulan..kina n kawan baik kina yang dayung rakit 2..sakit satu badan..dalam tengah2 perjalanan 2..kiteorang di minta memilih 2 orang untuk jadi orang sakit..pastu yang x jadi orang sakit 2 akan terjun  ke dalam tasik dah heret rakit 2 yang ade 2 orang sakit..tragis sungguh..dah la tasik tu dalam..n kene berenang..sambil bawak rakit..huhu..tapi alhamdulillah kumpulan kina dapat tempat pertama..

then lepas tu acara seterusnya adalah memasak..i like..xp kiteorang x masak gune kayu aka ungun api taw..sebab daun keraing dan batang kering semua dah habis basah dek hujan..kiteorang gune dapur je..xp tahu ape jadi dapur kami dek gas..otoke..ape nak buat nyh..atas belas ehsan orang felcra dia bagi kami satu tong gas pinjam..kina un ape lagi dengan kemahiran memasak yang xdek nyh..masak jelah..xp alhamdulillah sedap kod..hehe...angkat bakul pulak..



lepas makan kiteorang solat berjemaah zohor..aktiviti seterusnya adalah..buta bisu..huhu..kina jadi bisu dan ahli kumpulan kina yang lain jadi buta..pastu kina di arahkan untuk bawak semua si buta ke satu tempat mengikut arahan fasi..dalam nak bawak mereka 2 banyak gila halangan yang kina terpaksa tempuhi..dah lah kene kacau dengan fasi men tarik2 ahli kumpulan kina..bagi arahan dalam bisu yang palsu lagi..huhu..xp kina berjaya jugak bawak mereka ke tepat tersebut...walaupun sakit satu badan ni ha..


dan aktiviti seterusnya adalah UNTUK MU TEMAN..aktiviti nyh dia bahagi 2 kumpulan jahat dan baik..baik adalah tentera,dan jahat jadi komunis..kina jadi kumpulan baik..dalam setiap kumpulan akan ade sorang musuh dalam selimut.duri dalam daging..kiteorang kene serang semua budak geng jahat..law ade cop tepung kat belakang dia orang kira diorang jadi tahanan kami..macam 2 lah sebaliknya..main punya main..dua 2 kumpulan kalah sebab x dapat cari duri dalam dagin.g..huhu..

seterusnya main jambatan beracun..jambatan beracun nyh dah selalu sangat main..okeyh-okeyhlah..

lepas tu ade sedikit penutup..n terus balik ke uitm di hati ku...:)



wah..bestnya aktiviti semalam..suka2..:)

hehe..n sebab 2 jugak lah semalam kina mula blogging n blog jogong pada waktu malam..huhu:)

10 coment cini:

Si Matatajam said...

Best aktiviti camni..kak M mmg suka tau...dah lama tak berflying fox ni..

Chic Na said...

best kan team building. cik na last pegi 3 tahun lepas kot. company punya event. seronok.

Zatty Musyux said...

SUPRISE ! wahhh . menarik . jom join ^_^

http://musyuxmusyux95.blogspot.com/2012/10/surprise-giveaway-by-fd.html

Cik Nur said...

seronokkan aktiviti mamcam ni, lama nur tak beraktiviti mcm ni... lama dahh..

dya bunga said...

dya mmg suka team building..rindu nya

Deq's Qienz said...

Wahh bestnya.tp sy gayat..huhuhuu

izan mama mia said...

wah kanmain best lagi aktivitinya..siap terbang2 bagai hihihi..kina masak apa tuuu ??ish kalau ada gambar best ni tgk...

p/s...tq kina letak iklan...

Cik Aini said...

eh2..
kina pun dah pandai acah mak labu?
hahahaha sah dah jangkit dr mamat tu. :)

kalo cita bab2 team building ni mmg la kan,aktiviti tu kdg2 boleh berpusing biji mata 360 darjah.hahaha tp mmg best lah team building :)

Deqla manjew said...

best la..tp deqla kureng join team building ni..seram sejuk kot.. haha

wan nurul hezrina said...

Akk suka bangat dgn tema building.dulu siap ada xtvt kayak n pnjt gunung..mmg suka sgt.entri kina buat akk rindu zaman kt u dulu.uitm dihatiku jugok.

Cute Pink Kaoani
 

Copyright © 2012 Reserved to Kinara kinatara
Design by kinatemplete by farisha idayu