.. close

: WELCOME :

selamat datang semua ke blog kina :)

21 June 2015

kina dan chipsmore


assalamualaikum...

kina dan chipsmore??
apa kah kaitannya??
ya banyak kaitannya..hehe...

sebab kina selalu tenggelam timbul dalam dunia blogger ini...

adui..siapa ada petua macam mana nak curi masa untuk berblog berbisness dan belajar..

masa ku kini ciput saja..ini dah nak dekat final baru dapat buat entry..

janganlah ada yang rindu kina sampai bermimpi mimpi(ada ke?)

hehe...

insyaallah after final kina akan mula berblogging balik...
cant promise but insyaallah..

eh...
tak sangka blog picisan kina ni ada pembaca setia,...
hehe..

nanti kina story ya...


salam sayang dari kina...

salam ramadhan penuh barakhah...





16 March 2015

thr best 5 tips to wear eyeliner


Assalamuaaikum
salam sejahtera..
hai akak akak adik adik..
masih ingt kina lagi..
mestilah kan..gila tak ingat kat kina…

siapa kat sini pemakai tegar eyeliner?
mesti korang tahu kan step by step untuk pakai eyeliner ni..




Kalau bincangkan bab solekan comfirm ramai wanita wanita  yang tahu bahagian mata merupakan antara yang paling tricky sekali betul tak?
kalau tersalah gaya pasti habis punah ranah keseluruhan make up kan
. jadi bagi yang tak taw how to use eyeliner, Jom kita lihat 5 best eyeliner tips for women yang semua perlu tahu.
(bukan senang nak dapat tips ni taw)




1.    Sebelum anda gunakan liquid liner, gunakan dahulu pencil liner sebagai panduan ataupun guide. Buat garisan dahulu dengan pencil dan teruskan dengan liquid. Ini pasti akan memudahkan anda.

tak da lah nanti sesenget kan..haha..
sebab kina selau pakai sebelah teba sebelah nipis..adui…





2.    Bagi sesiapa yang mempunyai mata sepet ataupun monolids, gunakan liquid atau gel liner untuk lukis arch yang tebal bagi hasilkan line yang sempurna. Jika kelopak mata anda menutupi eyeliner, lukis garisan berbentuk arch di atas lash line sedikit tebal. Ini membolehkan anda mendapat the perfect size lines.





3.    Kadang-kala susah untuk dapatkan garisan yang sempurna sebab tangan bergetar. Hewhew. Namun ini boleh diatasi dengan cara lukiskan rough line terlebih dahulu dan tajamkan sembula dengan cotton bud yang diletakkan petroleum jelly.




4.    kina pasti ramai yang tidak tahu tentang tips ini. Kalau eyeliner korang sedikit crumbly, cuba sejukkan dahulu dalam 10 minit sebelum korang gunakannya. Untuk elakkan makeup korang messed up, sejukkan kembali untuk bantu ia regain its shape.



5.    Hashtag bukan sahaja untuk Twitter ya! Hahahaha.(ni serius baru tahu mata pun boleh guna hastag (#jangantapecaya) boleh lukiskan hashtag di luar corner eyelid untuk dapatkan the perfect smoky eye. Kemudian smudge it out menggunakan span. Untuk warna yang lebih gelap dan smokier look, lukiskan lagi hashtag dan ulang langkah yang sama.
Tadaaaaaaaa!!
dah siap pun kesemuanya..
senangkan tips nya…
hope lepasni semua pandailah pakai eyelier ni ya..

boleh share share cara pakai..
betul tak??

hehe..oklah sampai sini dul entry kina..nanti kina story story lagi

05 February 2015

WIDESHAWL RM8 SEHELAI ???
















salam semua...

fuuuuuu..fuhhhhhhhh...
wiping wiping..
banyak nya sawang..
berapa tahun dah ni tinggalkan blog

rindu sangat nak berblog tapi apakan daya lappy rusak dah hampir 5 bulan..

tak baiki..baiki..


hehe..psssst..nanti ada cerita yg kina nak share..
sekarang nak buat clearance sales dulu untuk wideshawl

sehelai rm 8 sahaja..
wideshawl murah murah


WIDESHAWL COTTON VISCOSE
MATERIAL COTTON VISCOSE
1.8M X 0.75 M

UNTUK ORDER WHATSAPP 0145103096
ATAU WE CHAT KINARAINATRA











SOLD

SOLD




SOLD


SOLD








SOLD








Cute Pink Kaoani
 

Copyright © 2012 Reserved to Kinara kinatara
Design by kinatemplete by farisha idayu