.. close

: WELCOME :

selamat datang semua ke blog kina :)

13 July 2015

final dah habis masa untuk buat kuih raya

masyaallah alhamdulillah,,
hai assalamualaikum semua,,
kina dah habis final papr jumaat yang lalu..
alhamdulillah..
but sedih sikit paper akhir tu formatnya 
lain sikit dari past sem sebelum ni..
so jawab pun ala kadar ja...
(sedih lagi ni)
pssstt..jangan bagi tahu sesiapa taw...

kina ada rahsia nak bagi tahu ni..
hehe..kina kan baru beli oven..hehe..
umur 22 nak masuk 23 baru tercapai niat nak beli oven...hehe..

penat kumpul duit siling tu...hehehe..
di sebabkan dah ada oven maka raya tahun ni kina 
 nak try buat kuih yang senang senang dulu..
biasa raya kina akan buat popia nestum dengan
kek coklat tapi tahun ni kena banyakkan sikit kot kuih
hehe..yang dah siap nya baru semprit popia nestum dengan cornflakes madu...
buat sesorang di temani adik adik yang kecik jadi lambat sikitlah..

hehe...adik yang lain blom balik lagi..
ni type laju laju...tak sempat nak betulkan typo..hehe
sebabnya nak siap siap p bandar nak beli barang buat kuih lagi..

n nak ambik adik kat hostel..


nanti kina story lagi k..

21 June 2015

kina dan chipsmore


assalamualaikum...

kina dan chipsmore??
apa kah kaitannya??
ya banyak kaitannya..hehe...

sebab kina selalu tenggelam timbul dalam dunia blogger ini...

adui..siapa ada petua macam mana nak curi masa untuk berblog berbisness dan belajar..

masa ku kini ciput saja..ini dah nak dekat final baru dapat buat entry..

janganlah ada yang rindu kina sampai bermimpi mimpi(ada ke?)

hehe...

insyaallah after final kina akan mula berblogging balik...
cant promise but insyaallah..

eh...
tak sangka blog picisan kina ni ada pembaca setia,...
hehe..

nanti kina story ya...


salam sayang dari kina...

salam ramadhan penuh barakhah...





16 March 2015

thr best 5 tips to wear eyeliner


Assalamuaaikum
salam sejahtera..
hai akak akak adik adik..
masih ingt kina lagi..
mestilah kan..gila tak ingat kat kina…

siapa kat sini pemakai tegar eyeliner?
mesti korang tahu kan step by step untuk pakai eyeliner ni..




Kalau bincangkan bab solekan comfirm ramai wanita wanita  yang tahu bahagian mata merupakan antara yang paling tricky sekali betul tak?
kalau tersalah gaya pasti habis punah ranah keseluruhan make up kan
. jadi bagi yang tak taw how to use eyeliner, Jom kita lihat 5 best eyeliner tips for women yang semua perlu tahu.
(bukan senang nak dapat tips ni taw)




1.    Sebelum anda gunakan liquid liner, gunakan dahulu pencil liner sebagai panduan ataupun guide. Buat garisan dahulu dengan pencil dan teruskan dengan liquid. Ini pasti akan memudahkan anda.

tak da lah nanti sesenget kan..haha..
sebab kina selau pakai sebelah teba sebelah nipis..adui…





2.    Bagi sesiapa yang mempunyai mata sepet ataupun monolids, gunakan liquid atau gel liner untuk lukis arch yang tebal bagi hasilkan line yang sempurna. Jika kelopak mata anda menutupi eyeliner, lukis garisan berbentuk arch di atas lash line sedikit tebal. Ini membolehkan anda mendapat the perfect size lines.





3.    Kadang-kala susah untuk dapatkan garisan yang sempurna sebab tangan bergetar. Hewhew. Namun ini boleh diatasi dengan cara lukiskan rough line terlebih dahulu dan tajamkan sembula dengan cotton bud yang diletakkan petroleum jelly.




4.    kina pasti ramai yang tidak tahu tentang tips ini. Kalau eyeliner korang sedikit crumbly, cuba sejukkan dahulu dalam 10 minit sebelum korang gunakannya. Untuk elakkan makeup korang messed up, sejukkan kembali untuk bantu ia regain its shape.



5.    Hashtag bukan sahaja untuk Twitter ya! Hahahaha.(ni serius baru tahu mata pun boleh guna hastag (#jangantapecaya) boleh lukiskan hashtag di luar corner eyelid untuk dapatkan the perfect smoky eye. Kemudian smudge it out menggunakan span. Untuk warna yang lebih gelap dan smokier look, lukiskan lagi hashtag dan ulang langkah yang sama.
Tadaaaaaaaa!!
dah siap pun kesemuanya..
senangkan tips nya…
hope lepasni semua pandailah pakai eyelier ni ya..

boleh share share cara pakai..
betul tak??

hehe..oklah sampai sini dul entry kina..nanti kina story story lagi

Cute Pink Kaoani
 

Copyright © 2012 Reserved to Kinara kinatara
Design by kinatemplete by farisha idayu