.. close

: WELCOME :

selamat datang semua ke blog kina :)

09 March 2017

DAY 4 INTERN DI KOLEJ KOMUNITI

Alhamdulillah hari ni dah hari ke 4 praktikal di kolej komuniti pekan.
setakat ni okay semua.
supervisor bagi tugasan dan guide kina untuk lakukan tugasan tersebut.
im still learning.
hehe.
cuma tulah kina ni in real life kan jenis yang tak pandai nak tegur orang dulu. Susah sikitlah nak berkenalan dengan semua staff kat sini.
tapi insyaallah akan kumpulkan semangan dan buang rasa malu tu,
ada 4 bulan untuk bergaul dan berkawan dengan semua staff.
staff kat sini semua baik baik. setiap kali lalu mesti senyum ja.hehe.kina pulak naik segan.
tak rugilah buat intern dekat sini.cumanya bagi yang nakkan alaun di sini tiada elaun.
tapi bagi yang nak pengalaman kerja.insyaallah KOLEJ KOMINITI ni kina recomanded sebab kerja yang di beri tu bukan kerja kerja yang orang kata khas untuk budak praktikal.
hehe.nanti kina akan kena buat statistik,tapi kan stat tu blajar time diploma dulu.agak agak kina ingat lagi tak nanti ek?
hehe.terpanjang pulak post kina kali ni.hehe.
hope masih ada yang sudi membaca sampai habis.
SALAM SAYANG DARI KINA

06 March 2017

Rindu nak berblog kembali

Assalamualaikum.
masyaallah lamanya kina meninggalkan dunia berblog ni.
sebenarnya rindu sesangat,tapi kekangan masa membuatkan blog kina ni sunyi sepi ja.

tapi..
alhamdulillah masih ada yang sudi singgah dan komen,tak kurang yang mendoakan kina kembali ke dunia kecil kina ini.
terima kasih kina ucapkan.
sebenarnya terlalu banyak untuk di ceritakan tentang perjalanan hidup kina sepanjang kina menghilang,
alhamdulillah sekarang kina sedang dalam latihan industri di kolej komuniti pekan.
sekarang baru hari ke dua.
insyaallah habis praktikal ni kina akan mengulung segulung ijazah.doakan kina semua.
sebenarnya kina terlalu rindu untuk berblogwalking dan bertegur sapa seperti dahulunya.
semoga dengan pemulaan entry kina pada 2017 ini membawa kina kembali ke duania blogging.

salam rindu penuh kasih sayang
KINA

13 July 2015

final dah habis masa untuk buat kuih raya

masyaallah alhamdulillah,,
hai assalamualaikum semua,,
kina dah habis final papr jumaat yang lalu..
alhamdulillah..
but sedih sikit paper akhir tu formatnya 
lain sikit dari past sem sebelum ni..
so jawab pun ala kadar ja...
(sedih lagi ni)
pssstt..jangan bagi tahu sesiapa taw...

kina ada rahsia nak bagi tahu ni..
hehe..kina kan baru beli oven..hehe..
umur 22 nak masuk 23 baru tercapai niat nak beli oven...hehe..

penat kumpul duit siling tu...hehehe..
di sebabkan dah ada oven maka raya tahun ni kina 
 nak try buat kuih yang senang senang dulu..
biasa raya kina akan buat popia nestum dengan
kek coklat tapi tahun ni kena banyakkan sikit kot kuih
hehe..yang dah siap nya baru semprit popia nestum dengan cornflakes madu...
buat sesorang di temani adik adik yang kecik jadi lambat sikitlah..

hehe...adik yang lain blom balik lagi..
ni type laju laju...tak sempat nak betulkan typo..hehe
sebabnya nak siap siap p bandar nak beli barang buat kuih lagi..

n nak ambik adik kat hostel..


nanti kina story lagi k..

Cute Pink Kaoani
 

Copyright © 2012 Reserved to Kinara kinatara
Design by kinatemplete by farisha idayu