.. close

: WELCOME :

selamat datang semua ke blog kina :)

05 January 2013

tutorial:first try:)




assalamualaikum..
x jawab dosa jawab dapat pahala..wahaha...


untuk entry kali nie kina nak kasi sedikit tutorial yang kina rase kina gedik gedik nak buat..:)

ummm.,,hope xdeklah yang marah naaa..

law ade paper nak tegur just g taw ja..maybe ade salah dan silap ka...

okeyh let move to the tutorial..

abaikan muka annoying kina ya..



yang nie kina nak ajar cara cam na nak pakai shawl simple..senang lilit je..kina selalu pakai untuk pergi kelas..mudah ringkas dan kemas..

okeyh first korang kenalah ade inner dan shawl..
okeyh dah ade...
okeyh pakai inner macam yang kina tunjuk kat atas..lebih bagus law yang tutup leher ya...

nak pakai yang separuh pom boleh...:)

xp tidak di galakkan..

done..okeyh lepas tu korang letak shawl tu atas kepala..dan pastikan shawl tu sebelah panjang dan sebelah pendek..sebab ape nanti korang akan tahu..:)
dah panjang dan dah pendek..okeyh korang pin kat bawah tengkuk ikut selesa korang macam dalam gambar tu..pastikan korang lipat sikit supaya dia kemas...
pastu dah lipat betulkan mana yang patut..
then ambik bahagian yang panjang dan letak atas kepala..kira macam bawah ke atas kepala dan pinkkan di sebelah yang bertentangan..paham x?law tak paham macam dalam gambar k..
pastu kemaskan bahagian depan ikut keselesaan korang..ok?

then korang akan dapat hasilnya...

:)

lets move to the other tutorial....

huhu...:)
yang nie kina pun ya design sendiri taw..maybe buruk sket lah..
boleh pakai untuk dinner or ape-ape majlis yang nak kita melawa...

okeyh...

zoomm......







okeyh.mula mula pakai inner dan jangan pakai inner yang separuh haram..sebab nanti akan nampak rambut..x mau x mau...
huhu..jo kita mulakan..
ambik tudung pastu letak atas kepala..pastu panjang dan pendekkan sedikit pastu sengetkan macam dalam gambar dan pin kan dengan jarum peniti..dah..kemaskan sedikit...:)

pastu ambik sebelah yang panjang tu korang tarik ke atas dan ke arah yang berlawanan tadi pastikan nampakkan sedikit inner korang dan lipas sebelah tudung supaya nampak kemas..dan pinkkan di atas kepala mcam dalam gambar..
letaklah kerongsang yang besau besau ya..huhu..nampak lagi cantik..

dan dah pom siap...:)

perasan tak kina pakai tudung terbalik..jangan ikut yang terbalik 2 ya..:)




selamat mencuba..jom teka sini untuk tengok koleksi tudung tudung:)

jangan lupa like juga ya,,,:)



lepas nie kina nak ajarkan pakai tudung 2 lapis dan lain2 pula...

28 coment cini:

Cik Nur said...

Nur sekarang gila bawal..jangkit dengan Ai...heheheheh...

shawl mmg xreti nak pakai..huhu

Chic Na said...

inner ni pakai dgn tudung bawal pon boleh kan sbb tudung bawal jarang.

BaNu Syah said...

shawl susah nk pkai hehe part lilit2 tu pening hehe..

Budak Kampung said...

yeye...anda berjya buat tutorial..iman suke3

Encik H said...

bawal tu ikan kan? hahahaha..

*away tido..krohhh krohhh*

Arina Shamsul said...

Mama kalau pakai shawl pesen camni dik rasa tak sesuai la.huhuhu.sebab muka makin membolat jadinya..hehehe.

Cinta Misteri said...

okeyyy good girl.

Sopan dan simple. CiM mmg suka pakai shawl sebab.....senang nak bawa, leh gulung2 jer simpan dlm beg nak pkai takyah gosok macam ikan bawal tue..

Hatimi Tahirruddin said...

wah kina...siap buat tutorial lagi tu...terbaik...

Shakira Pathi said...

Warghh dah ada tutorial tudung pulak. keep it up ^^

Jna marcello said...

Wahhhhh cantikkkk nyeeee!
:)

Leeza dayasari [santai leeza] said...

waa kreatif.

Deq's Qienz said...

kite jrg shawl la..renyeh sgt ehh.huhu

Yana Libra said...

suka yg first tu..slalu buat xjadilah...huhu~

eita said...

akak tak reti nak lilit2 ni..
main sauk je..

Cik Syida said...

akk tak reti nak pakai anak tudung gitew, rasa mcm pelik.. heheehe, klu akk, akk suka pkai anak tudung biasa je :D

Mrs Velentine said...

nice tutorial..hehe..nnt try

Deqla manjew said...

wah.. pndai kina.. deqla dah lama x pakai tdg bawal.. rasa kekok pulok..hihi

hana hadi said...

shawl xreti pakai. tapi kebanyakan video2 yang buat tutorial ni xtunjuk belakang.huhu

Maria Menado~ said...

wah mcm macam style kina pandai buat. hehe. kite xpandai sgt fesyen2.. hehe~

Si Matatajam said...

Bawak jgn tak bawal nur...hi hi

Si Matatajam said...

Wah2 pandai Kina buat tutor yek...simple n nice

fieda said...

pandai kina ni pakai shawl..

9n0L4 said...

wahhhhhhhhh. ade tuto tudung laaaaa. rajinnye kina. :)

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

wah ade tuturiol,heheh yg pnting senang nk pakai kn kina

Dayana Bahar said...

xdang nak melilit kina.. hehe

dya bunga said...

simple but nice

dya bunga said...

simple but nice

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

rajin kina buat tuto

Cute Pink Kaoani
 

Copyright © 2012 Reserved to Kinara kinatara
Design by kinatemplete by farisha idayu