.. close

: WELCOME :

selamat datang semua ke blog kina :)

08 January 2013

entry tak sangka



assalamualaikum dan salam sejahtera...ape khabar semua...sihat dak..hope sihat blako lah naaa...

entry nie terlulis entry yang tidak di sangka2 kan...

kenapa??

moh zoom kat bawah..
nie paper quiz one dan quiz 2 kina untuk salah satu subjek sem nie..
dan law korang nak taw...

jom dengar cerita kina...

abaikan tulisan cakar kambing kina..

ari first class adelah hari sesi perkenalan antara pensyarah dan pelajar..jadi kiteorang akan buat sesi soal kenal..dan pada kelas ni yang pertama selepas sesi perkenalan kiteorang dah mula belajar macam lect tu bagi taw lah ap course ni..dan course background..


then hari kedua datang kelas..belajar chapter 1 dan lepas habis je belajar lect nie cakap nak buat quiz..kiteorang semua macam dan gila je terkejut yelah..manalah nak faham lagi baru kelas pertamakan..pastu dah lah belajar teori..mana nak hafal sebelum nie law yang jenis hafal-hafal nie lect akan bagi masa sebab kami budak math law hafal pom hafal fomula ja..xp lect nie tak..so bermula lah quiz 1 dan dengan sedih dan mencurah-curah air mata ke ladang gandum kina jawab..serius kina memang  tak suka subject yang banyak hafal..means banyak teori..sangat tension taw..tetiba ja quiz.dia bagi 15 minit untuk review..pastu selak lah note bace..nak hafal dalam waktu yang singkat mag tak mungkinlah bagi kina..kina pandang kiri kanan kawan -kawan semua muka comfident je jawab..kina nie dah leleh leleh dah....
tapi kina cuba jugak jawab tanpa tinggalkan satu pom kosong..
.
..........................................................................................................................

cerita dua..next class kiteorang belajar chapter 2..dan sama juga lect tu wat quiz mengejut lepas ajar..yang nie lagi lah banyak teori..naik gila kina nak jawab..xp kawan2 semua nampak comfident je jawab..lepas jawab kina rase macam mang kosonglah quiz tu..dan terus rase down dengan subject nie..

dan 2 week after the quiz..sebelum quiz 3..
lect bagi balik quiz 1 dan 2..dan waktu tu kina sangat2 terkejut..nak tahu kenapa.zoom bawah







look kina dapat dua dua quiz 16/20 markah..kina gelak gelak sampai keluar air mata sebab x percaya..
sangat-sangat tak percaya taw..
dan lepas tu terus semangat jawab quiz 3..padahal quiz 3 tu kina x study pom..

sedang tunggu markah quiz 3 pulak.dan nak wat betul2 test..:)




subject tu adelah forecasting..woo..QMT 335..
ade yag pernah ambik atak subject nie..

yuhuuuu..insyaallah kina nak target yang terbaik untuk paper nie..hope sangat...:)


*salah satu azam baru nak dekan dengan  pointer 3.8 dan keatas....
amin...amin...amin ya rabb...
doakan ya...:)



pssst..tadi dapat markah quiz 3 punya..mak ai teruk nya 15/25...





23 coment cini:

nanieybarnieylurviey said...

1 dan 2 da backup yg 3 :) terbaik la kina

Chic Na said...

okla tu markah utk tak study. hihi.. tak nampak la kina tulis pe. xclear.

# utk choc gift box tu ada mcm2 harga start dari RM20-RM40. :)

Cik Nur said...

lepas ni kena study rajin2lahkan...
moga azam kina tercapai.. :)

Misz Mieza said...

Wah! Tahniah2! Markah best2 belaka.. =)

Si Matatajam said...

Akak doakan Kina berjaya grab dean yek dear..

Solehah Shamsuddin said...

rilek kina. ala, final kn leh pulun. insya-Allah kina dapat anugerah dekan nt :)

lelamaisara said...

walaupon tak sangka tapi ia nya benar..hehhehehe

are_lin@yu said...

wahh thniah kina..byknya tu..moga lebih berjaya lg nanti ;)

Fakhruddin said...

wah..terbaekk..
tak study pun dpat markah tinggi..
tu blum study lagi tu..

Sue-Rya Qistina said...

kina, markah yg quiz 1 & 2 tu 16/20 ke 16/29? hehehe. kira ok sgt lah dpt markah camtu. rindu betul akak ngan zaman2 study dulu. all the best ye dik!

aReLaN said...

memang tak tau la pasal subjek tu sume sebab lain course.hehehe

Mrs Velentine said...

semoga quiz ke-3 pun dapat markah yg baik

Hatimi Tahirruddin said...

wah terbaik la kina....harap2 final boleh skor subjek ni nanti

LYAfrina said...

wahh.ok tu kina..dah tinngi markah tu.. lyadoakan moga impian kina utk dpt GPA 3.8 tercapai.. ekceli bukan sng nk maintain CGPA tu...

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

wah tak bace leh dpt 16/20 ye kina

HanaNabihah said...

mak aii. ni kata tak blh jawab tp mark tinggi. haha. kalau bulih jwb mark penuh gamaknya. hehe. belajar rajin2 =)

Tihara said...

hehe cakar kambeng plak, good luck kina :)

N.Aima K said...

wah dasyat!!!

Dayana Bahar said...

hampir markah penuh tu.. good luck ye

dya bunga said...

teror tu..xbaca blh dpt markah tinggi

Cinta Misteri said...

Tingkatkn lagi usaha yepppp. Chaiyok2, lps ni dpt fullmark

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

tahniah kina..moga lebih berjaya nanti

wan nurul hezrina abd halim said...

takperlah Q1 nQ2 dah ok=)semoga kina dapat dekan 3.8 kay..amin

Cute Pink Kaoani
 

Copyright © 2012 Reserved to Kinara kinatara
Design by kinatemplete by farisha idayu