.. close

: WELCOME :

selamat datang semua ke blog kina :)

11 November 2012

tuto:post title background

assalamualaikum..
apa habaq semua teman2..
meke tengok kome nyh layu je..
hape cerita..ce kite kongsi cerita sket..
bisa ngak?
waduh ngak bisa kenapa kok..
kok kamu ngak mahu syer ya..huhu..gedik yoo..
huhu..korang2 kali nyh xdek sape2 
yang tanya xp kina nak g taw jugak..nak jugak..
huhu kina nak wat tuto untuk post title background..
jadi jom kita tengok..
mula2,korang kena senyum dulu selama lima minit..ya lima minit sahaja untuk menegangkan otot je..huhu..jom..
korang ke dashboard==>templete==>edit html
tick expand witget templete taw...
pastu cari kod nyh..
h3.post-title {
dah jumpa?
okeyh paste code bawah nyh  kat bawah code yang korang cari tadi..

border: 3px solid #000000;
background: url(URL BACKGROUND); border: 2px solid #000000;

xdek code kat atas 2..okeyh jangan risau lah...cari kod nyh pulak..

.post h3 {
atau
h3.post-title {

jumpe x?dah jumpe copy code kat bawah nyh kat bawah code yang korang cari xd..

  border:0px dashed #ffffff;

text-align: center;
margin:.5em 0 .5em;
padding:0 0 4px;
font-size:140%;
font-weight:normal;
line-height:1.2em;
background:url(URL BACKGROUND);
color:$titlecolor;


}

URL BACKGROUND gantikan ngan link background  yang korang nak..
yang warna torqoise 2 boleh lah tukar ngan code warna yang korang suka..code warna ke sini..


ok..dah siap preview dulu taw..
law xdek error baru save..

selamat mencuba:)



uatopublish entry taw nyh:)

21 coment cini:

Cik Nur said...

adehh..pening ciknu tengok kod2 ni..
hihihi..buat masa sekarang ni xnak edit ape2 lagi..hihih..

tp tips ni bguna pada mereka yg memerlukan....kan. :)

Deq's Qienz said...

Rajin la kina wat totu..hihii. Btw tenkiu

Deqla manjew said...

owh..gitu... rajinnye bg tutorial...deqla senyum lebeh dr 5 minit dear.. haha

Chic Na said...

tak reti la nak edit2. takut rosak abis semua. huahuahua..

wan nurul hezrina said...

wahhh rajin nyer dia bertutorial=)akk bahagian coding2 mmg tak getilah..nnt kina watlah tuto letak assalammualaikum kat entri2..akk try wat tak jadik2..huhu tangan keras sungguhla=)

Arina Shamsul said...

nice tutor dear :)

izan mama mia said...

nice totur

Puan Siti said...

Nice sharing..boleh cuba ni...

dya bunga said...

wah..thanks kina

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

hehe kalau nak senyum lapanbelas minit buleh tak kina?=p

eita said...

macam berbling2 je mata..

redza said...

da setengah jam senyum :)

Solehah Shamsuddin said...

nice tuto. :)

Hatimi Tahirruddin said...

bagus kina, rajin berkongsi ilmu...

9n0L4 said...

hihi. pening. nnt ade mase, nak try test. :)

lelamaisara said...

nak edit lebih2 takut habis semua nanti..hehehhee

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

nice tuto kina :-)

Cik Aini said...

haish
kena tgk time dulu kalo bab2 edit2 bagai nih..takut nti kang jd ke lain plak..maklumlah org pandai sgt bab2 edit2 ni cenggitu lah kan.muaahhaha

Si Matatajam said...

Nice sharing Kina..tq

Cinta Misteri said...

Kina oh kina. Sihat arini?

nanieybarnieylurviey said...

teringin nk edit tp pening lak sbb byk lak nk kena betulkan.. Grrr..

Cute Pink Kaoani
 

Copyright © 2012 Reserved to Kinara kinatara
Design by kinatemplete by farisha idayu