.. close

: WELCOME :

selamat datang semua ke blog kina :)

08 November 2012

kina penterjah

assalamualaikum...
hye korang hari nyh kina nak g taw satu pekara nyh...
huhu..pekara nyh secret taw..kita2 je leyh taw..
huhu...
korang nak tahu x?
huhu..
sebenarnya kina nak cerita tentang ape yang kina akan buat di blog korang..means bila kina buka blog korang kina akan wat ape?
ha...nak tahu x?
firstly,kina nak cerita dulu kenapa kina ke blog korang...ha..kina akan ke blog korang bila
  1. korang comment kat blog kina..(yang nyh pasti kina akan ke blog korang)
  2. korang tinggalkan link kat blog kina kat cbox 2...(xp yang nyh selalu kina lambat sket sebab kina x selalu tengok..huhu)
  3. bila kina bace entry orang lain yang mention nama kamu...kina akan pasti ke blog kamu...
  4. bila kamu letak link kamu di group blogger dan tajuk entry kamu menarik..
  5. surelah kalau kina follow kamu..dan time kina jenguk2 dashboard tajuk entry kamu menarik dan kina akan terjah..
  6. bila korang kina free kina akan terjah cbox rakan blogger yang lain dan cari link kamu yang coment kat blog mereka..huhu..penyumbang ok...
  7. dan kina akan selalu ke blog kamu jika kamu adalah seorang yang membalas budi..means kina lawat kamu dan kamu lawat kina..sebab ade orang kina lawat 10 kali sekali pom dia x datang balik..huhu...sombong tu..tak mau cam 2...:)(cepat atau lambat xdek hal xp bila korang balas kunjungan bukankah ia lebih bermakna betul x?
  8. dan banyak lagi fakto penyumbang...huhu..

okeyh bebalik kepada apa yang kina akan buat di blog korang..okeh kita mulakan ya..
  1. kina akan bukak link blog korang..
  2. kina akan telkan button follow..(kina akan sedikit sedih law cdek button follower google..sebab x leyh nak folow korang..paham kan kenape?)
  3. lepas dah follow kina akan pelahan-lahan baca entry korang dan coment kat blog korang..law korang wat verify word kina agak tertekan ya di situ sebab banyak kali error..dan kina bukan robot..mintak tukar ya..huhu..:)
  4. lepas kina komen kina akan ke entry lain dan baca lagi...(kadang2 kina lupe nak coment bila kina syok sangat bace entry yang korang tulis..huhu...bila dah tutup link korang baru perasan kina x koment korang..huhu..
  5. kina jarang untuk tinggal link kina di should box..x tahu kenape..kina lebih suka coment di entry..
  6. kina suka jugak tengok design blog korang..law menarik kina akan selalu datag..terutamnya blog green k..huhu..damai hje..xp kina x pilih kasih semua blog kina jejak..huhu..:)

2 je kod yang kina nak share untuk hari ini..hope bermanfaatlah..untuk korang mungkin law korang buat macam kina nyh trafik korang akan naik..jangan segan silu untuk blogwalking taw..


pesanan penaja:jangan jadi blogger yang sombong..orang x kan suka kita nanti dan blog kita mungkin akan bersawang tampa pengunjung...

cop kina tak tahu nak tulis title ape nyh..x tulis lagi title dye..ape ek title yang sesuai untuk entry nyh..?

huhu...



ini entry autopublish taw...tunggu kina terjah korang ya..sesayang ku..huhu..

32 coment cini:

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

haha cmni nk cepat2 tuka blog wane ijau lah, bia kina bace smpai lebam haha

betul tu,,kdg ade blogger ni smbong, padahal bukn hot sgt pon,, ape slhnye tegur2 kan,, heheh mengeratkan silaturahim kn amalan mulia, jd xpayah smbong2 =)

Ain Dzaya said...

betul tu,ain pernah la, pergi satu belog nie, sbb belog dy sangat menarik entry, hampir semua entry ain terjah...tp ta pernah pula ain dapat traffic dari belog dia..sadiss betull huh!

jepas tu ain ta gi dah belog tu..bia best mana oun...sedihhh!

p/s: kina sori lambat join segment kina, entri dah siap cuma tak publish2 lagi, sbb bizi pasal ape ntah..huhuhu..insyallah esok :)

ELFarahin said...

terjah sini sebab tajuk entry menarik! huhuu... ^^v

Deqla manjew said...

haha.. sama la jugak ngan deqla syg oitt... kebanyakkannya apa yg kina buat deqla buat jugak...paling xsuka bila nk komen nk kena boh kod2 bagai tu...huhh.. ssh pyh nk sahkan yg kite ni bukan robot!

Jue Jaynee said...

o caMTU ye? hiikk selamat menerjah

Sue-Rya Qistina said...

betul betul betul. kina mmg rajin dan selalu tinggalkan komen kt blog akak juga :)

cerita best said...


salam pakjoe bawa cerita gembira nie untuk tuan blog anda dipilih dlm top 5 komen terbanyak minggu nie (1) http://pakjoe-pakjoe.blogspot.com/2012/11/top-5-komen-terbanyak-minggu-nie-1.html
amboiii gembira nampak hahah

nanieybarnieylurviey said...

same la mcm nani.. senang terjah melalu komen.. tp kdg2 termiss jugak bile bukak by fon.. :)

busynye kina.. apapun jga kesihatan :)

Dayana Bahar said...

yang pasti blog akak.. kina yang buat layout n designnya hehe...

are_lin@yu said...

lbhk rg jgk cm akak..hihi

D i n said...

pesanan khidmat masyarakat yg last tu penting jgn jdi sombong hehe salam singgah :D

Mrs Velentine said...

akak terjah sini

izan mama mia said...

terjah kina juga..hiih

Cik Nur said...

cara nur BW lak, yg dalam bloglist..insyaALLAH..pasti terjah kita ade entry baru..

yang tang komen, akan terjah sebelum publisg..

dan selebihnya...nur selalu terjah secara rambang..

Chic Na said...

sama lah kita kina. :)

fieda said...
This comment has been removed by a blog administrator.
miz ruha said...

kak pun suka comment dari tinggal jejak kat chatbox...
selamat menerjah,,,, sambil usha blog orang... :)

eita said...

agak2 akak ni sombong tak?..hehehhe

Si Matatajam said...

Happy terjah2 yek...rugi la kl sesapa yg tak kenal2 ngan Kina ni yek..

pha is said...

sama la, yg komen musti akan diterjah, bezanya lambat atau cepat je, bergantung kepada masa free.. hehee

Puan Siti said...

bagus la wak...

p/s: sowi tak BW coz computer ofis rosak...nanti ok sy terjah semua...

Deq's Qienz said...

owhh gitu upenya,.ehh kina akak xsinggah sini smgu je dah berubah wajahh ek..ermm cepat betul la..

Cinta Misteri said...

CiM sombong tak???

CiM masih tertanya2 kenapalah Kina nak edit blog CiM, buat susah2 jer, CiM sendiri tak terbela blog tue, in my mind, u r very nice girl...jadi adik CiM yeppp..

shuhadaothman said...

baru dpt terjah kina. sory ye. minggu ni bz sikit. :)

Hatimi Tahirruddin said...

hihi nasib blog sy background kaler ala2 hijau...

Arina Shamsul said...

kebanyakan alasan kita hampir sama dik :)

N.Aima K said...

scary lah pulak

wan nurul hezrina said...

heheh akk singgah blog kina sbb kina manis budaknyer..dahlah sopan n pandai amik ati..hikhik..akk akan senang bila berhadapan dengan manusia peramah cam kina..lebiu laling.hahaha

dya bunga said...

btl2..jgn jdi blogger yg sombong..

♥ Lia Abdillah ♥ said...

Huhu, bestnye .. Jemput singgah blog Lia yg tk brape cungggg ni, hehe .. Kalau sudi, follow lah, ye? Tkde paksaan . Hihi (^_^)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

im not robot ok haha...lebih krg akak jg :-)

Cik Aini said...

ececece
dh mcm totu la plak.hehehe

Cute Pink Kaoani
 

Copyright © 2012 Reserved to Kinara kinatara
Design by kinatemplete by farisha idayu