.. close

: WELCOME :

selamat datang semua ke blog kina :)

27 November 2012

pengalaman bersalin

terbaca entry cik rose cute tentang cerita melahirkan anak..
jadi kina pom nak kongsi pengalaman melahirkan jugak..
mengenai jururawat pelatih..
eh..sabau2..kina mane penah melahirkan anak lagi lah kawin pom belum..
jangan macam2 korang..huhu..
nyh pengalaman mak kina taw...
jom same2 bace ya..:)
pengalaman MY MOTHER MELAHIRKAN ADIK BUNGSU(INSYAALLAH BONGSU BETUL)

       begini ceritanya mak kina nak melahirkan adik bongsu,mase hantar kat hospital 2 mang dah sakit sangat lah..pastu ayah teru hantar hospital..(lepas maghrib) then sampai sana doktor check lah kan..baru 2cm..pastu mak kina kene tahan wad...semalaman jugak lah tunggu..xp x lahir2 lagi..doktor check sentiase 2 cm..xp sakit 2 mang dah x tertahan..
     
           malam 2 lepas lepas asar mak kina cakap kat jururawat pelatih yang baby macam dah nak keluar..pastu dia check still lagi 2cm..pastu dia cakap mungkin mak kina nak berak je 2..xp mak kina cakap mang sakit nak bersalin..pastu dia buat bodoh je..lama lepas 2 mak kina pangil lagi cakap baby dah nak kuar.dye cakap akak pegi tandas dulu ya..mungkin akak nak buang air besar..
  
          lepas 2 mak kina terus senyap je x cakap-cakap sebab law cakap pon die mesti soh g tandas..pastu dia dah x check2 dah pembukaan berapa cm..pastu lepas je maghrib ketuban mak kina dah mula pecah..panggil doktor xdek doktor..lepas 2 datang sorang nurse yang dalam lingkungan 50an cam 2..xp nurse 2 x pakai baju kerja lagi masih berbaju kurong.dye tengok ketuban mak kina dah pecah menjerit dia..pastu dia tanya mak kina nape x cakap,mak kina cakap dan cakap tapi nurse yang sebelumnya cakap akak nak berak je 2..

          pastu nurse 2 sambut je baby tanpa alas pape..sebab waktu2 mang dah nak kuar sangat-sangat dah..abis baju nurse 2 kene darah semua...kesian pulak kat dia..dah la baru tukar shif x buat pape lagi dah kene sambut baby..lepas dah sambut 2..adik kina 2 hampir-hampir makan najis..(yang nyh kina x paham ngat)..pastu kepala adik kina besar kat depan dan macam benjol cam 2..urat-urat penuh je kat dahi..mungkit sebab effect lame tungu untuk keluar..
      adik kina kene tahan untuk pemeriksaan lanjut.alhamduillah selamat xde pape yang serius..xp staff nurse jurulatih 2 mang kene habis habisan lah ngan nurse yang sambut adik kina 2..yelah ape tak nye kan..buat kerja main-main..kesihan pulak kat adik ngan mak kina..


  • mak kina cakap adik kina yang bongsu nyh senang nak lahirkan dia maybe sebab dah lama kan..jadi bila teran terus keluar jelah kan..dah xyah paksa2 dah..


abaikan muka saya nyh ye kakak2..sebab saya suka buat muka bila kakak saya ambik gambar saya..






saya dah habis tadika kakak2...tahun depan saya dah boleh masok pra sekolah..
yeah...

17 coment cini:

intanfirdaus247 said...

kesian kat mak kina, husband akak pernah doc pelatih amek darah , abes darah kena tilam..bak org kedah kata Loqlaq!

izan mama mia said...

ramai cerita pasal pengalaman bersalin hr nih..kina boleh jadikan panduan nnt

Hatimi Tahirruddin said...

alhamdulillah nasib semua selamat...dah besar dah adik kina tu ye...

Akira Al-Fateh said...

Mujur bukan mak Kina disalahkan.. :)

Chic Na said...

ingatkan kina yg bersalin. kihkihkih..

etuza said...

Tahniah untuk adik Kina..semoga membesar dengan kasih sayang dan suatu masa berjaya dalam hidup ya..

Dayana Bahar said...

Pengalaman awal untuk kina tau hehe

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

hehe comel jek,,

memg cmtu tau, kdg pelatih ni wat keje smbil lewa jek , padahal org nk bsalin ni antara hdup dan mati ,,

Solehah Shamsuddin said...

ahaha adik kina suka men kenyit2 mata ye.comel :)

Arina Shamsul said...

ya Allah sedih dan menggerunkan lak ye dik.marah pun ada gak.kalau akak, akak complain habis2an nurse tu.huh.!teringat pulak waktu akak melahirkan alesya....huhu.

Si Matatajam said...

Mmg careless la pelatih tu.. Nasib baik xda apa2..

Deqla manjew said...

best kina dpt juga tau pengalaman mak kina bersalin.. deqla x mcm kina sbb deqla ank bongsu.. haha..

Mrs Velentine said...

akak cubit iklan nuff kina

yana aina said...

memula bca tajuk fikir byk kali jgk .... rupanya bkn pengalaman kina. hehehh

Cik Nur said...

xpatutkan nurse tu..
dah jadi mcm tu baru kalut...grrr..!

Kesuma Angsana said...

berkongsi cerita menarik ni TQ

dya bunga said...

huhu..dh besar adik kina..comel plak tu

Cute Pink Kaoani
 

Copyright © 2012 Reserved to Kinara kinatara
Design by kinatemplete by farisha idayu