.. close

: WELCOME :

selamat datang semua ke blog kina :)

19 December 2012

tuto:menu tab biasa

assalamualaikum...
okeh ari nie kina nak kongsi satu rahsia..haha..rahsia ape 2..

cuba teka..??huhu..xdeklah cuma nak kongsi satu tutorial dengan korang..

okeyh kita mulakan
law korang nak eat menu tab mestilah kene ade page dulu kan..
law xnak wat page pom xpe..xp pening kepala sedikitlah..
jadi jom kita buat page dulu...macam mana nak buat page
jom tengok nie..

okey mula mula pergi dashboard-->page-->pastu new page..macam yang kina tunjuk 2...
lepas tu akan adelah page macam kat atas 2..
yang HOME TUTORIAL semua 2..


ha korang tulis lah ape korang nak tulis..:)


macam nyh kina tulis semua segmen yang oernah kina join..macam mana nak masukkan link..?

okeyh macam nyh...korang pergi kat link entry korang yang korang nak letak tu pastu



perasan x kat atas 2 ade tulis link kelik situ dan akan kuar macam kat atas nie..
yang kina tandakan t tu tajok yang korang nak letak..pastu yang L tu untuk korang punya link entry..:)

okeyh jadi dah siap korang save..law nak edit boleh edit setiap masa,,dan jangan lupa save...

okeyh macam mana nak naikkan ke sidebar atau bawah header...okeyh cam nie..


pilih top tabs untuk atas header atau side link untuk sidebar..:)


okeyh jadi dah siap page korang..vuba bukak blog dan tengok hasilnya..:)

xp law nak cantik...
nanti kina buat tutorialnya lagi...:)



okeyh setakat nie dulu..daaa






21 coment cini:

Cik Nur said...

terima kaseh sudi berkongsi..

dya bunga said...

thanks kina

Hatimi Tahirruddin said...

perkongsian menarik...

hazwan hairy said...

dah buat :p tp nk tukar yg lain lak..ehhe

etuza said...

dah baca 2 kali, kalau tak ingat rujuk ke sini...

Chic Na said...

akak bc pun pening. blum buat lg. huhu..

aReLaN said...

time kasih untuk tuto ni.hehehe

izan mama mia said...

kena faham betol2 nak buat nih..hiih

Si Matatajam said...

Good tutor Kina..tq..

fieda said...

tq share tuto ni..

Deqla manjew said...

nice tuto..tp deqla dah ade dear... :)

Mrs Velentine said...

nice tutorial

9n0L4 said...

gigih nyeee kina buat tuto. hehe. bagus bagusss. ;)

are_lin@yu said...

nice sharing kina

N.Aima K said...

thnx infonya ;)

Mimie said...

nice tutor

hananhadila said...

nice sharing ;)

pha is said...

nice share...

yana aina said...

nice .. rjin kina. ^^

Dayana Bahar said...

tengkiu kina hehe

wan nurul hezrina said...

Tq share dik

Cute Pink Kaoani
 

Copyright © 2012 Reserved to Kinara kinatara
Design by kinatemplete by farisha idayu