.. close

: WELCOME :

selamat datang semua ke blog kina :)

15 December 2012

#3

5 pekara tentang kina
  1. kina x boleh nak tulis semula apabila berada dalam keadaa. takut(means law kina mula menulis tetiba ade something yang berlaku kina dah x boleh nak menulis)atau lepas dimarahi oleh seseorang atau terkejut akan sesuatu.jadi jari jemari kina x boleh nak tekan pen atau pensil sebab dia terasa tak kuat untuk memegang.mungkin saraf otak terganggu..dan agak lama masa yang diambil untuk boleh menulis kembali...
  2. kina suka menjahit sangat-sangat suka menjahit.menjahit adalah sebahagian dari kina..ceritanya:masa sekolah dulu kan amik Kemahiran Hidup(ert).pastu kiteorang kena wat kerja kursus.kina pilih untuk buat skirt labuh..dan macam biasalah pasti x cukup masa nak summitkan..sebab kat hostel mana ada mesin jahit..jadi kina pom sulam lah guna tangan..jadi skirt kina 2 fully hand made lah kirenye..huhu..waktu cikgu check 2 dye cakap boleh lah walaupom x berapa kemas lagi..:) pastu seminggu lepas 2 sekolah ade buat program besar..pastu nak jahit langsir baru dan sketting untuk meja..cikgu KH pulak ade 2 orang je..jadi cikgu kina pangil kina ngan sorang lagi kawan kina untuk buatkan sketing 2...dan alhamdulillah hasilnya sangat memuaskan..sejakdari 2 kina menanam minat yang mendalam untuk menjahit..

  3. kina bukanlah budak yang pandai dan tanggapan kina pada bahasa enggeris adalah subjek yang susah..buktinya masa UPSR kina dapat 4A1C..dan korang mesti tahu apa yang kina dapat C 2 kan..dan waktu PMR pulak subjek yang paling kina x suka adalah sejarah..kenapa?mesti ramai yang tahu kenapa kan..:)kina hanya dapat 6A1B1C..dan korang mesti dah tahu ape yang b dan c 2 kan..b english dan c sejarah..huhu..nampka x kat situ..waktu SPM pulak sejarah kina dapat A terkejut gila taw.korang nak tahu kenapa..?okeyh bayar 50sen dulu..huhu..sebab cikgu yang ajar sejaran waktu pmr ajarkan kina untuk spm jugak..jadi dia bagi banyak latihan kat kina..sebab dia nak kina dapat A dan dengan hasil itu kina dapat A untuk sejarah.

  4. kina anak sulung dari 7 beradik..kina x malu nak mengaku itu..ramai orang bila kina bagi tahu cam 2 akan adelah perspektif macam2..sebenarnya adik beradik kina 6 perempuan dan sorang lelaki..dan lelaki 2 adalah adaik bungsu..jadi korang paham kan kenape?yang kesihannya jiran kina anak dia semua lelaki dah cukup 10 orang tapi still xdek perempuan lagi..


  5. yang nie mungkina agak memuji diri sendiri sedikit..xp ini adalah kenyataan tentang kina...kina seorang yang tabah dalam menghadapi segala cabaran dan ujian..tidak pernah mudah untuk mengalah..merunggut mungkin pernah jugak kekadang..sebab x semua manusia sempurnakan..


jadi amacam lebih kenal x dengan kina???
jom cerita tentang anda jugak:)

27 coment cini:

Deq's Qienz said...

salam kenal kina..hehee

hazwan hairy said...

Okeh dh tahu dh serba sedikit tntg kina..hehe..ok sgt lah upsr n pmr dpt cmtu...

Dunia Wilma said...

Bestnya ramai adik beradik...Wilma 4 beradik jak...

nanieybarnieylurviey said...

Bagusla kina ni. Lke ur persona :) Proud to be your ownself k :)

Btw yg no 1 tu kina leh atasi. Insha Allah.. Kekerapan kina dlm keadaan no 1 tu jarang kan ? Kalau jrg its ok. Melebih plak nani nih!!

intanfirdaus247 said...

hai kina..dah baca dah pasal kina..:)

Chic Na said...

ok dah kenal sikit. oh kina ada 6 adik? ramainya..

Cik Aini said...

wah...apasal x bg cukup 10 je kina..kan senang.hihihi
okesss..dah tahu ttg kina :)

Si Matatajam said...

Owh baru tau camna bleh pandai menjahit

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

nombo5 tu yg akak kagum ni kina,,sbb akak xmcm kina,,xpe, akk ambik smangat kina sikit ye =)

shuhadaothman said...

hai anak sulung :D

Yana Libra said...

panjangnya..huhu~

Hatimi Tahirruddin said...

ok dah kenal dah sikit...lepas ni sape2 yg nak jahit langsir boleh upah kina ye...:)

Leeza dayasari [santai leeza] said...

tabik spring dgn mrk yg suka menjahit.. seriusly.

LYAfrina said...

;-)

owhh..kina suka mjahir..lya palin benci bab2 jahit..mmg failed..walaupon mcuba..

wan nurul hezrina said...

smekum kina=)lama taksinggah sini..sorry ek laling bukan apa akk dalam kemurungan skng insyaallah ok..

patutlah kina sukakan craft..kiranya kina pandailah jait baju kurungkan?kalau minat tuh bila buat kerja yang kita minat hasilnya pasti terbaik=)

Deqla manjew said...

yg no 2 tu paling ketara x sama.. i x suka menjahit tauu.. hahaha.. nk malu apa adik bradik ramai, deqla ni lagi la adik bradik 8 org.. huhu..

p/s : nk tau brape yer kina bank in hari tu??

TiranaAduka said...

salam kina
Brulah ta tau serba sidikit. Ttg kina

are_lin@yu said...

kina ank sulung sama ngn akak lah..hehe

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

ok dah kenal kina sikit...owh kina anak sulung rupanya :-)

izan mama mia said...

baguslah minat menjahit..

lelamaisara said...

oh ramai adik beradik kina upenye...
akak tak suke jahit kina..hehehe

Cik Nur said...

mesti seronok bila ramai adik beradik perempuankan...

dya bunga said...

dya masih xreti menjahit..nk blaja menjahit tpi..tpi..xtau kt mne.haha

fieda said...

kak fieda mmg tak boleh menjahit..jenis tak sabor..

Mrs Velentine said...

akak pun suka bab jahit2

Dayana Bahar said...

satu lgi yang kina lupa... KINA SANGAT PEMURAH DAN BAIK HATI.. SUKA MENOLONG ORANG LAIN TANPA MENGHARAPKAN SEBARANG BALASAN...

Dayana Bahar said...

semoga ALLAH memberkati hidup kina sekeluarga ye

Cute Pink Kaoani
 

Copyright © 2012 Reserved to Kinara kinatara
Design by kinatemplete by farisha idayu