.. close

: WELCOME :

selamat datang semua ke blog kina :)

18 April 2012

not idola.xp perangsang semangat

hye...salam semua...jari ny asyik nak menekan lappy jer..hehhe.
.okey not idola.xp perangsang semangatape 2?
kina nak cakap tentang orang yang memberi perangsang kepada kina untuk berjaya 
kenape kina cakap bukan idola xp perangsang..anda tahu ape maksud idola?
-idola adalah seseorang atau sesuatu yang kita puja..that mean perkataan idola tidak boley diterimauntuk ikon yang kita jadikan contoh..
okey..kat bawah ny kina senaraikan perang sang dalam hidup kina


    1. MUHAMMAD S.A.W.
      -kenape kina pilih NABI MUHAMMAD,ini adalah kerana baginda adalah rasul bagi umat islam..ya rasul yang terakhir.tiada rasul dah lepas ny..
      law ade 2 ajaran sesat lah 2..
      korang tahu bagindalah yang telah menyebarkan agama ALLAH kepada kita umat islam..
      baginda adalah contoh tauladan yang terbaik untuk kita.
      baginda adalah seorang bapa yang baik,juga suami yang baik..
      jadi kepada kaum adam kamu haruslah mengikut sifat mulia rasul kita
      selain itu kita seharusnya mengamalkan segala ajaran yang telah di bawa oleh baginda..
      ingat  amal makruf nahi mungkar.
      jadikan baginda idola kita..

    2. MAHADIR MUHAMMAD

      -dia adalah mantan perdana menteri kita..
      dulu kina x berape tahu sangat kisah tentang dye,xp bila dah meningkat dewasa baru kina tahu..
      dia adalah salah satu tokoh yang telah berjaya membangunkan negara kita..
      tahniah kepada beliau dan juga pemimpin2 yang lain.

    3. ENCIK SUAINI BIN HUSSIN

      -korang kenal x sape 2?penah dengar x name dye?bagi yang rapat n kina pasti dia tahusape?haha..ok dia yang dimaksudkan adalah my lovely dad..awak tahu dye adelah bapa terhebat seantero dunia..haha..kenape kina jadikan ayah kina sebagai perang sang ini adalah kerana.bapa kina seorang ayah yang bertanggungjawab dalam mengalas tugas sebagai seorang ayah..i really apriciate..dye adelah seorang ayah yang akan gigih berusaha demi memenuhi keperluan anak2..dye juga adalah seorang yang sangat mementingkan pelajaran kina dan adik2..agak tegas ye...dan berprinsip..

    okeylah kina ase 2 jer kod entry kina kali nyh...:)


    1 coment cini:

    ♔Lady Ainaa♔ said...

    yeay!! betul tu..sifat murni mereka, membuat kita terikut utk menjd seperti mereka...

    I love my dad too... hehehehe

    Cute Pink Kaoani
     

    Copyright © 2012 Reserved to Kinara kinatara
    Design by kinatemplete by farisha idayu