.. close

: WELCOME :

selamat datang semua ke blog kina :)

25 November 2013

har har har…masa untuk release tension














assalamaulaikum semua sahabat-sahabat ku terutama akak -akak GSF. dah lama sangat kina tak buat entry kan. mesti korang tertunggu-tunggu entry dari kina kan. hehe.. perasannya. Ok lah kawan –kawan semua hari ni kina nak cerita kat orang semua tentang program release tension kami.hehehe.

ceritanya bermua begini,kina ngan 3 orang kawan kina nie mngalami tekanan seminggu sebab minggu tu penuh dengan test dan quiz..jadi pada hari rabu tu test QMT337. SUBJECT TU KINA MEMANG MINAT GILA KOD… pastu kami dah prepare habis lah untuk subject tu.

sekali bila dah habis jawab paper tu mak ai..susah nya lecture mana yang buat soalan nie.. geramnya.. habis test tu kite orang jalan lah dari biik kayangan tu ke kolej. sampai kat tengah-tengah jalan tu ade lah idea nakal kami kat situ keluar. Kina pom cakap lah cam nie kat kawan kawan

“stress tak jawab soalan tadi?”

“stress gila kod”

“jom kuar release tension jom,kita pi tengok wayang nak?”

“kelas petang nie cam ne?”

“alaaaa korang kita baik awal lah lepas tengok wayang tu kita balik terus ok..”

“ok set”

pastu kita orang pom ape lagi kuarkan kad matrik gantung kat leher lah..nanti kan kena tahan pulak ngan pak polis bantuan.. hew hew tak pasal pasal nanti kena bayar saman…hahaha..

tuggu bas kunyit kat depan pagar uitm adalah kebiasaan lagi biasa menunggu sampai berjam jam.. tunggu orang penuh satu bas baru boleh jalan.. selamatlah waktu tu budak degree ada penuh lah bus tu law harapkan budak diploma mang tak lah nak penuh bus tu kan… 

dalam pukul 12 baru sampai kat one segamat *segamat dah ada wayang ok.. hehehe.. dulu memang wayang tak da kat sini terpaksa ke Melaka tapi sekarang dah ada dah…so memang iniah mas untuk menonton.. terus pi beli tiket.

cerita THE INTERNSHIP.. best gila kod cerita tu… nak synopsis tak?korang google boleh…? Yes that the clue it is all about GOOGLE..hahaha pernah jugak sekali kina google google terjumpa satu kedai online ZALORA MALAYSIA nie kasut kasut dia sangat cool okeyh.. terutama dia punya HEEL..

eh lari topik sudah..hahaha...
biaselah perempuan bab bab shopping shopping nie kan memang seronoklah.

berbaik kepada cerita kina tadi,okeyh THE INTERNSHIP

dua watak yangg menjayakan cerita

"Two salesmen whose careers have been torpedoed by the digital age find their way into a coveted internship at Google, where they must compete with a group of young, tech-savvy geniuses for a shot at employment."


mamat nie kerja dia selalu ngan fon dia...waktu games ala ala harry poter pom still ngan phone...


nah kina siap bagi sipnosis dalam bahasa inggeris lagi kau..hehehe...

tapi serius kina tak pernah bayangkan rupa bentuk google sebeum nie taw...

begitu rupanya...
cantik sangat sangat dalam cerita tu makanan yang kita ambik adalah percuma taw..bestnya..










xp sayangnya kami lupa nak bergambar..
korang pon thu kan kina x suka bergambar...
heehe..

dah habis cerita tu kiteorang terus pi solat zohor kat surau pastu terus tahan teksi balik ke kolej..yelah kan kelas ada lagi 20 minit je dari sekarang..melambung rm15 kami bayar teksi..law nak naik bas kuning tu mang taklah nak tungu penuh makan 10 jam kod..


dah akhirnya kami sampai jugak kat uitm..terus bergrak ke kelas..

duduk dalam kelas, borak borak ngan kawan yang kami tengok cerita tu tadi..siap bagi good testi lagi suruh diorang pergi tengok jugak..haha..

dan pukul 3.10 petang dapat call dari lect yang keas cancel..mak ai..penat je rushing tadi balik law tahu stay je kat mal tu..boleh cari barang makanan sikit kan..
nak wt cam ne..tak de rezeki kan...hehehe


sampai sini jelah entry kina penat pulak nak menaip..tangan dah lengguh bahu pom dah semakin bongkok nie,hehe,,see u next entry...

6 coment cini:

Deqla Manjew said...

mmg elok gak release tension dgn tgk wayang.. ;)

Shakira Pathi said...

enjoy2 :)

Cinta Misteri said...

mcm best jer citer ni. nak gugling laaa download... ((takoe...CiM sokong filem tempatan jer))

lps ni Kina plak akn kena intern. so, r u ready??

Chic Na said...

mmg suka tengok kalo owen wilson berlakon.. kelakar habesss..

sarah naiema said...

Hai. dtg blog nie tapi xley nk leave msg la pulak. anyway sara follow :) Jmput dtg shoppink kerongsang korea blog sara.:)

N.Aima K said...

selamat menyambut tahun baru in advanced :)

Cute Pink Kaoani
 

Copyright © 2012 Reserved to Kinara kinatara
Design by kinatemplete by farisha idayu