.. close

: WELCOME :

selamat datang semua ke blog kina :)

15 March 2012

KENANGAN AMBIL RESULT SPM BY EMMA

hye kawan2 sihat?
kali ny kina nak join satu segmen yang menarik hati kina 
segmen ny dari cik EmMa

this her header








kina adalah seorang pelajar di sebuah sekolah yang bernama SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN AHMAD.
sekolah ni adalah antara skolah star di pahang(sekarang dah jadi SBT dulu SRK jer)
okey..kina hanyalah seorang pelajar averange dan di tempatkan di sebuah kelas sains tulin + prinsip perakaunan...
nampak x banyak gile subject kene ambik..
semua sekali 10 subject..
tinngal di asrama yang sangat awesome...


ok berbalik kepada result..
kina student spm batch 2010..
pada tarikh yang termaktub dalam sejarah iaitu 23 march 2010 result spm kuar..
ok that the point you no what that is my birthday..
ape perasaan korang lau ambik result pada tarikh hari lahir korang..
sweet?nak menanggis?
kina rasa x aman dan x tenteramam sangat..
kina target kina akan dapat paling kurang pown 6a..
ok sebelum 2 kina nak cerita yang kina belajar di sebuah pusat latihan kemahiran
semase cuti lepas spm...
tempohnya adalah dari bulan 11 sampai bln 3...
dan pada bulan 3 tersebut kina practikal dekat
MELAKA...
jauh sanggat dari pahang...

ok..paham dah kenape kina selitkan hal 2..
ya waktu kina result kuar kina xdek kat pahang n kina xdapat cuti..
sedih sangat2 taw...
kalau boley kina nak ambik sendiri resultnya
ok xp xboleyh..
jadi pada malam 22 march kina nangis sorang2 kat beranda bilik
terkenangkan result yang bakal kina dapat..
takut sanggat2..
coz mase exam 2 kina xsihat..
then kina rasa kina punya pencapaian x memberangsangkan...
ok malam 2 kina call mak kina n cakap kat mak kina,
yang kina xley ambik result..
jadi kina suruh mak kina yang ambikkan..
xp
kina ade cakap satu ayat ny taw kat mak kina
"mak ape2 pown keputusan kaklong mak kene terima seadenye coz klong dah buat yang terbaik."

takut sangat2 menghampakan mak n ayah kina..

then pade pagi esoknya kina bangun kul 4 pagi n call
mak kina ag tanya dah siap belum..
mak kina hanya ketawa..
mane taknye baru pukul 4 pagi..
ok so kina un g mandi n siap2 tok g praktikal..
pagi 2 kina moyok jer..
dalam pukul 10 2 kina call mak kina ah tanya cam ne..
n kina dengar bunyi bising kat sekeliling..
waktu 2 mak kina cakap pengetua bagi ucapan...
katenye batch kiorang batch terbaik lagi..
tkut sanggat then kawan2 kina semua ade dalam dewan 2..
semua berebut fon mak kina coz nak wish bday..
apelah diorang ny..
orang tengah cuak kod...
hahaha..
then dalam kul 12 cam 2 mak kina msg kina..
bagi tahu result kina..
sedih sangat result kina x berapa capai target..
i only have 4a..
waaaa...mane peginya 6a lagi..
xp mak kina xpuas2 bagi sokongan..
n cakap jangan penah putus ase..
so kina kuat..
kina mention kat ats tadi yang kina punye perfomance for b.melayu
is low right...
so for bahasa melayu kina x dapat a pown..just b+
hahaha..ape punye orang melayulah kina ny kan...

okey paper un 2lah pengalaman paling berharga dalam hidup kina..
sampai sekarang terkenang2...

ape2 un kina syukur coz sekarang kina dah pon bergelar mahasiswi di sebuah university tempatan...
hahhaha...
n course yang kina ambik pown awesome gile..
x semua orang mampu ambik coz 2..
quantitative science...
google serching please...
hehehe...
oklah 2 jew kod karangan panjang dari kina...
thanks sudi bace..


2 coment cini:

Emma said...

awesome.. heheheh thanks Kina coz sudi join segmen nie =) anyway gud luck gurl !!

kina said...

hehehe....tajuk dye best...
hahaha..paper un thanks jugak sudi singgah n bace celoteh kina..

Cute Pink Kaoani
 

Copyright © 2012 Reserved to Kinara kinatara
Design by kinatemplete by farisha idayu