.. close

: WELCOME :

selamat datang semua ke blog kina :)

08 February 2014

KENCING BERDIRI PENYEBAB SIKSA KUBUR


KENCING BERDIRI PENYEBAB SIKSA KUBUR | AIR KENCING PENYEBAB SIKSA KUBUR.


Bacalah Sejenak Artikel Ini, kerana artikel ini adalah sebuah nasihat untuk kita semua.

Wahai Saudaraku Se-Iman Dan Se-Islam..


Hati-hatilah dalam membuang air kecil, kerana banyak orang tersiksa di dalam kubur akibat air kencing tersebut.

Rasulullah saw menasihati kita.
Bersabda rasulullah saw : ”Hati-Hatilah dalam membuang air kecil (air seni) kerana banyak orang tersiksa di dalam kubur kerana tidak berhati-hati dalam membuangnya”.

Untuk itu berhati-hatilah dalam membuang air kecil. Saya temukan banyak sekali dalam kalangan lelaki yang membuang air kecil dengan cara berdiri.

Saya sendiri pernah melihat teman saya yang membuang air kecil dengan cara berdiri, kerana ada saat itu saya tidak sengaja melihatnya. Setelah ia selesai dengannya,

Lalu saya bertanya kepadanya :


”Wahai temanku, janganlah engkau kencing dengan cara berdiri kerana banyak orang tersiksa dalam kubur gara-gara tidak berhati-hati dalam membuang air kecil, dan allah swt melaknat orang yang kencing dengan cara berdiri, Kencinglah dengan cara mencangkung agar air seni itu tidak melimpah ke mana-mana.

Iya menjawab :
hai temanku, kencing dengan cara mencangkung itu bagi perempuan, nanti aku jadi perempuan lagi…


Inilah jawaban temanku itu.
Astaghfirullah, ­Sesungguhnya jika ia tahu akan siksa kubur itu, nescaya iya tidak akan kencing dengan cara berdiri. Kencing dengan cara berdiri akan membuat air kencing itu memancut dan mencurah ke mana-mana.

Air seni yang terkena pakaian maka akan menjadi najis baginya. Dan jika iya melaksanakan solat, pastilah solatnya takkan diterima allah swt.
”Allah swt tidak akan menerima shalat seseorang, kecuali dalam keadaan bersih” (Hadist Riwayat at-Thabrani dan Al-Hakim).

Oleh sebab itu janganlah biasakan kencing dengan cara berdiri. Kencing dengan cara berdiri adalah perbuatan orang nasrani. Janganlah engkau mencontohi gaya hidup mereka. Kerana gaya hidup mereka semuanya tidak ada yang berpahala, bahkan mendapat dosa.

Oleh sebab itu kita dilarang kencing dengan cara berdiri. Ingatlah bahwa kebersihan itu sebagian dari iman. Sebuah pesan (Nasihat) untuk terkasih. Dari kekasih untuk yang terkasih. Perkataan baik itu datangnya hanya dari allah, dan perkataan yang buruk itu datangnya dari diri saya sendiri dan kekurangan saya dalam menuntut ilmu agamanya Allah swt..

Subhanallah Wabihamdih Subhanakallah humma Wabihamdika Asyhadualla Ilaa Hailla Anta Wa’astaghfiruka ­ Wa’atubu ilaik

JIKA BERMANFAAT, SILA SEBARKAN WALAUPUN SATU AYAT!


Sabda Rasulullah SAW ;“Siapa yang menyampaikan satu ilmu dan orang membaca mengamalkannya maka dia akan beroleh pahala walaupun sudah tiada.”(HR. Muslim)
sumber:
http://www.illustrasiaku.com/air-kencing-punca-siksa-kubur/

6 coment cini:

izan mama mia said...

hai kina...
apa kbr...
tq atas perkongsian

Solehah Shamsuddin said...

tq share kina. semoga kita terhindar dengan semua ni. hi kina, maaf sbb akak dh lme xbw sini ye. internet slow. hanya mmpu update blog je

Deqla Manjew said...

nmpk je remeh kan.. tp tak sangka x baik kencing berdiri.. ingatkan utk perempuan tadi.. rupanya lelaki jugak.. thanks sharing kina. :)

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

ui bahaye ni,,peringatan utk semua jntina juge ni

hnahdy89@yahoo.com said...

owh, hana pun baru tahu ni

9n0L4 said...

test test. dh bertahun tak buh komen kat sini. hehehe.

Cute Pink Kaoani
 

Copyright © 2012 Reserved to Kinara kinatara
Design by kinatemplete by farisha idayu