.. close

: WELCOME :

selamat datang semua ke blog kina :)

30 October 2011

join segment cik CWL~sahut cabaran bajet kahwen hanye Rm300~

assalamualaikum...
(wajib jawab)

ape khabar semua..ade sihat...
okeylah arynie kina nak join satu segment ny...
tekan sebelah-->cik CWL 
tajuknye.SAHUT CABARAN BAJET KAHWEN RM300


okey ny lah karangan atau cerita mengenai bajet kina....


                 Kalau saya kawin, urm,kawen,waduh2 indahnye dunia ny kan…Hahaha…celop poket duit ade rm300 jew…cukup ker?macam ane ny..xkawinlah kina nampaknye…waaaaaaaLwaaaa..nak kawin…Piker punya pikir… ting…ting..idea dah kuar…
                Alah ape susah insyaallah cukup punye duit 2…bukankah bersederhana 2 amalan Nabi kite… “bukan kedekut taw”
                Okey firstly, mesti pikir pasal sape yang kite nak jemputkan? Okeylah sekarang ny kan zaman dah maju…gunakanlah kemajuan itu..hahhah..tweet ajelaH…or video call kat skype..mudah saje..xpown suh my future husband watkan design kad kawen 2…pastu tag n invite kawan2 yang kenal jew…ha..kan dah sentel cost ok kad kawin rm00.00 jew…okey letuww..
                 Second,kite mesti pikir tentang pakaian,untuk angkat nikah  dan bersanding bagaikan…ahah..budjet ade 3ratus jew ny…okeylah baju nikah mak ade ag dalam almari 2….masih elok dan sesuai n badan aku yang agak gempalny….nak tambah cantik tambah hiasan sket..haaa.aku kan pandai jahit manik2..ape susah g kedai beli manic..alaa kedai yang biase aku beli 2 mesti dapat diskaun punye…carik r warna yang maching…kira2 budjet tok 2 rm 10 henget jew…..so kina ade ag rm 290…banyak ag 2…baju untuk sanding?alah x payahlah…bukan ape sanding 2 adat jew..bukan sunah nabi…jadi xyah sanding..jimat duit baju..heheeh..just guna baju kurung raya yang Nampak masih baru ajer…kan senang di tv Sembilan..eh..salah2..
                Untuk cik abg tersayang pulak just pakai jew baju melayu yang maching lagi sedondon…kan dah janji baru raya tiap tahun warna sama..mudahkan..law nak tambahkan kecantikan baju 2 kasi kat kina..biar kina design sket2…hehe..Keris?alah bukan sanding pown..law nak jugak ambik kotak belakang umah..gunting jadikan macam keris..nak effect lebih,ambil jer kaler air adik warnekan..jimat2..
                Okey sekarang kita piker sal nak makan pulak..nak makan ape ek?ok dah tahu kampung aku kan femes ngan murtabak..”cikgu aku dulu pernah cakap law aku kawin n anak dye kendurinya makan murtabar…bek punya”haha.idea yang bijak..harga satu murtabak rm 2..harga sedara mara..tempah ngan paksedara aku..okey kita boley beli dalam 100 biji..pastu kite potong sepuluh…hahaha..dah jadi seribu..banyak 2..kang x habis pulak aty..so sekarang kosnya rm200..tingal lagi rm 90..okey bayar kat tok kadi rm30 cukuplah kan…tinggal lagi rm 60..hhaaa..nanti tetamu mesti nak tanda2 kenangankan..ape susah bkal suami kina kan pandai lukis…suh jew dye lukis gambar pengantin..pastu print banyak2kan..xpown aku pandai gaklah wat hiasan2 ny…gune barang terpakai suda….cos dye maybe dalam rm30..so kita ade ag rm30..nak wat per ek n duit 2…oooo.lupe pulak ape g untuk bulan madu r..x dapat bulan madu atas cruise atas bot pown jadi r..kat sungai Pahang..
                Yang ny susah sketlah..bukan ape seganlah nak tunjuk…CWL nak tengok jugak kew???okey nylah orang nye…




eh silap2....
tadaaaaaa


                Ny contoh lukisannye..comey x???





yamg bawah ny yang terbaru...



akhir kate nylah untuk tatapan cik CWL.....

sebelum 2 kina nak tag dekat..


nota kaki:thanks 4 the picture...
                encik saiful ikram...





3 coment cini:

cik wanie Lovela (CWL) said...

hahahah wah keratif juga dia ni heheh thanks joined

:: Gadis Kuat Perasan:: said...

follow me back k .

kina said...

hehehe

Cute Pink Kaoani
 

Copyright © 2012 Reserved to Kinara kinatara
Design by kinatemplete by farisha idayu