.. close

: WELCOME :

selamat datang semua ke blog kina :)

26 June 2012

Segmen dari Jiakreatifelt: header dulu hingga kini yang terbaik



salam..okeyh korang ade x terbace or memang nak bace entry kina yang kina join satu segmen 2..segmen header dulu hingga kini..
alah korang nyh..miss lah 2..malas kawan..hehe
okey,kina guraw jelah..dah jangan gajuk2..pi tengok sane...
hehe..dah tengok..bagus2..


okeyh jadi untuk entry nyh kina nak ucap terima kasih sebab sudi menerima header kina sebagai salah satu header yang terpilih...
sangat2 terharu taw...
jadi kina un nak lah jugak pilih beberapa header yang bagi kina tercantik di antara yang tercantik..hehe
ok jom terjah..


Nama peserta: DEQLA

*bagi kina header nyh melambangkang kasih sayang yang tak terhingga..sangat2 cantik dan juga unik...

Nama peserta: CIK LYNN

*untuk header nyh sangat2 simple dan kina sangat suka gabungan warnanya..menarik perhatian dengan 2 biji belon




Nama peserta: KINA

*pendapat kina tentang header nyh adalah sesangat osem..sesangat terusa dengan kehijauan dan kedamaiannya..nampak x pujian melebih 2..hehe..kina bukan undi diri sendiri y..xp kina undi kepada yang membuat header osem nyh..hehe...thanks kak an nisa...boleh ke undi header blog sendiri...heheh...



ha korang bila lagi nak undi kina...
jom undi kina beramai2..jom...wahahaha...

klik sini ye kekawan


thanks bagi yang sudi undi kina..:)

Wordless Wednesday #8


boy friend aka kawan lelaki






assalamualaikum salam satu malaysia,salam satu blogger...
uitm tetap di hati..wahaha..
boy friend aka kawan lelaki..
ohhhhh.. 
ape yang kina nak share nyh ek?

jom teka jom..

hehe..sebenarnya kina nak cerita tentang kawan pertama (lelaki) yang kina jumpe kat uitm nyh...
hehe..
okeyh,kina ny korang tahukan perangai macam mane..macam lelaki pown ade kekadang..nak di jadikan cerita mase first masuk U,budak part 1 mase 2 di minta menghadiri induksi course kiranya macam sesi perkenalan antara senior dan juniorlah..xp sebenarnya lebih kepada nak membuli kami sebenarnya..hehe..
ok dalam sesi induksi 2 kami di bahagikan kepada beberapa kumpulan..
dan kina dapat kumpulan dengan orang yang tidak di kenali..hehe..yelah baru masuk kan mane kenal sape2 ag time 2...
jadi fasi kina adelah abg afifudin n kak tykah..

okeyh..jadi banyak aktiviti yang telah dirangcang oleh diorang semua...
salah satunya mandikan kami dengan tepung..
sedih taw..kina jadi mangsa tiup tepong 2...
xsuke..hehe...
xp best sesangat..


okeyh berbaik pade cerita kina xd..kawan lelaki kan..
dia nyh satu kumpulan dengan kina...
hahaha..dya seorang yang pendiam..sesangat pendiam waktu 2lah kan..

okeyh..dya adalah kawan lelaki pertama yang kina kenal kat uitm..
seriusly,..haha...
waktu 2 dyalah kawan n dialah lawan..untuk 2 hari 2..

jom tengok gambar kami..


kina yang pakai tudung peach 2..cube teka dye yang mane?


kenape ngan kina..nampak macam gedik..

taddaaaa..perasan x dye asyik nak tumbuk
kina jekan..haha..ngan botol air un jadi





kak tykah...




haha..nyhlah antara gambar yang sempat kina ambil dari kawan kina punye fon...hehe..
kina punye fon n lappy dah lost memory...
wahaha..
perasan x yang si kawan lelaki kina 2 selalu tunjuk muka x puas hati dye dengan aksi tangan penumbuk dye 2..wahaha..

kina ingat ag..mase kiteorang practis untuk persembahan..dye asyik baling batu kecik kat kina..sengal betul dye 2 kan..
wahahaha..jom ke belog dye jom..



23 June 2012

kina menang contest..




assalamualaikum..koniciwa..who i ni..
salam satu malaysia..salam satu bloggger..

kina menag contest..korang ade?
wahaha..okeyh2..jangan blacklist kina..hehe..saje je nak promot cite kau ade aku ada...

okeyh..sebenarnya kina ade join beberapa contest taw sebelum nyh...
n kina x sangka sangat kina adelah antara barisan pemenang contest tersebut..

jom tengok bawah nyh..

peneka yang bertuah!!

ha..kina adelah antara peneka bertuah untuk contest cik lynn:jom teka 2!!

untuk contest tersebut kina telah memenangi kerongsang dari sabah..menarikkan hadiah tersebut..hehe..
maaf kina x dapat nak upload gambarnya sebab kina kat U..hehe..barang2 tersebut di post ke rumah..


untuk contest yang kedua pulak adalah contest kata2 indah 
untuk contest nyh kina dapat clip comel..sesangat comel..adik kina cakap..hehe..
xp maaf x leyh upload gambar sebab same macam di atas..

okeyh 2 jep kod..maaf law post nyh x menarik..hehe..:)

20 June 2012

segmen : Ciri -ciri Lelaki Yang Aku Idamkan



http://sharfynarzmiss.blogspot.com/2012/06/segmen-ciri-ciri-lelaki-perempuan-yang.html


wah..hehe..tersipu2 kina..cube korang tengok tajuk kat ats 2...sangat2 membuatkan kina malu malu kucing..hehe..law korang nak tahu kina pernah buat karangan tentang my future husband da;am bahasa inggeris taw..panjangnya adalah dalam 700 word..haha..xp banyak gile gramatical error..haha..yelah kina kan x pandai sangat orang putih punye language ny..

okeyhlah sebenarnya kina bukan nak cerita sal karangan 2 xp kina nak cerita pasal
lelaki idaman kina/my future husband

jadi 5 ciri lelaki idaman adalah

kalau boleh lelaki 2 mempunyai wajah yang sejuk mata memandang.(pleasent looking).bukan pe..kina yang nak hidup selama-lamaya or sampai akhir hayat ngan dya kan,yang nak pandang dye hari2..kina x cakap dye mesti hensem,xp jika dia memopunyai wajah yang menyebabkan kina rasa damai didisinya itu suah cukup bagi kina..bukan pe,.law hensem2 sangat kan berlaku pulak perebutan..hahaa..lagi pown kina ny bukan lah cantik kan..hehe..

okeyh kalau boleyh kina nak seorang suami yang boleh terima kina seadaanya..boleyh terima kelemahan kina n sentiasa memperbaiki diri kina ke arah yang lebih baik..mean menuju redha ALLAH..sangat2 menginginkan lelaki seperti ini..sebab sekarang dah x ramai taw laki macam nyh..kene berebut2 dulu baru dapat..hehe...

kina juga menginginkan seorang lelaki yang menghormati keluarga kina..sebab keluarga kina adalah seluruh hidup kina..i love my family them much...jadi bila si dia menghormati ibu bapa kina kina akan rasa yang dia juga menghormati kina..betul x?


kina juga menginginkan seorang suami yang dapat membimbing kina menuju JANNAH..dengan erti kata lain yang dapat menegur kina dan mengisi segala kekuarangan kina..tidak semua manusia perfectkan..jadi kina mahu kami saling lengkap melengkapi...


kalau boleh lelaki 2 adalah pilihan dari family kina..atau family kina setuju dengan orang yang bakal menjadi suri di harti kina..jadi perhubungan kami tu nanti akan di redoi oleh orang tua..



kina rasa 2 jew kod yang mampu kina sharekan..jadi law korang2 semua nak join klik sini

jadi mangsa tag kina adalah..

1.miss banu

2.triple m

aku pemimpin..



bagi menjawab soalan kenape kina menghilang sejak memnjak nyh..kina dah publish satu entry 2..ny dya..
okeyh..jadi dalam entri tersebut ayat2 kina tersangatlah tergantung..betul x..
hehe..kina siap nak main teka2 lagi ngan korang semua..tetapi malangnya xdek sorang pom yang teka..hehe..
haha..sebenarnya kina telah menjalani satu temu duga semasa sem lepas..mean kina semester 2..
xp bukan temu duga kerja taw..xp temu duga untuk jadi AHLI JAWATANKUASA PERWAKILAN KOLEJ..hehe
dan dalam temu duga tersebut kina telah diasak dengan pelbagai persoalan.banyak sesangat pesoalannya..
kalau korang nak tahu kina sampai menangis2..sebab soalan dye 2 banyak yang menyinggung hati kina..


then,bila kina balik dari cuti semester baru2 ny,kina lihat nama kina telah naik sebagai salah seorang AHLI JAWATANKUASA PERWAKILAN KOLEJ(JPK).sangat2 x sangka sebab waktu temuduga 2 kina rase kinalah orang yang paling teruk kene..
okeyh..jadi ape kaitan pekara nyh dengan x publish entry?

okeyh sebenarnya kina,sedikit sibuk dengan meeting yang diadakan pada setiap malam..kami terpaksa memngadakan meeting untuk membahagikan tugas untuk membuat rangka or kertas kerja untuk semester ini dan hadapan selain sibuk dengan kelas..dan pade cuti sabtu ahad 2 kami semua di minta menghadiri kursus PEMANTAPAN JPK..aktivitinya tersangat2lah padat..

jadi kina xdek mase untuk berbloging..hehe..

kina masuk 2 pegang jawatan ape?

okeyh yang nyh kina akan buatkan dalam satu entry yang lain k...jadi tunggu..

jom tengok gambar kina nyh..hehe..saje nak show of sikit..

hehe..budak gedik..

18 June 2012

kenapa dengan kina?




kenape dengan kina,sakit ke?lame nye dia menghilang...hehe..mesti pesoalan 2 ade dalam minda korangkan...*haha..ayat perasan dari kina hehehe..
okeyh sebenarnya kina bukan x nak update status kina xp..minggu lepas kina tersangat2lah sibuk...
bukan ke first week start kelas x banyak benda nak kene buat?
sape cakap macam 2...banyak taw benda yang kina kene buat antara nya kina dah ula ade homework..n nak carik duit bagai untuk beli bukan..n the most important tugas kina sebagai pemimpin..
hehe..
pemimpin?

okeyh actuaaly post ny kina tulis pown sebab nak bagi taw kina punya perjalanan lastweek..
okeyh.sebenarnya masuk2 sem jep kina dah mula ade meating berturut2..
sangatlah banyak meetingnya..
mesti korang nak tahukan kina meeting ape..jadi tunggu next entry..entry ini adalah entry menguji minda korang..muhehehee..




13 June 2012

segmen tammat:)








assalamualaikum..hehe,,korang mesti dah bace tajuk kat atas 2 kan..
segmen ape yang dah tammat 2..sebenarnya segmen nyh ha..



segmen 2: 6 pekara tentang saya


ha..dah tamat pown..sape x join??umm..malas kawan korang2 yang x join..hehe..guraw jelah..
kina tetap akan kawan ngan korang sebab nanti kina nak wat contest so korang2 kene lah join..hadiah dye menarik taw..sape yang xnak hadiah menarik cam 2kan?rugi taw..nanti korang join taw..

okeyh sekarang dengan rasminya kina menutup segmen tersebut

jadi kepade para perserta jomlah blogwalking n tinggalkan komen di belog peserta yang lain..same2 blogwalking barulah meriahkan x gitu?
hehe..yang tak join pown boleyh blogwalking jugak k..hehe..ok nyh senarai pesertanya..





segmen 2: 6 pekara tentang saya di panjangkan





entry melekat gam gajah..sila tekan other untuk bace entry terbaru:)

seperti yang di nyatakan.segmen 2:6 pekara tentang saya di panjangkan..atas sebab2 tertentu...
terutamanya x ramai yang join jadi kina bagi peluang untuk anda terus join..jadi segmen ini akan tamat pada 13 jun 2012.bermakna segmen ini akan belangsung selama sebulan..jom reramai join..masih berpeluang




jadi jika ingin join tekan sini
senarai peserta pula picit sini

jom join reramai..


bagilah support kat kina k..

12 June 2012

Wordless Wednesday #8


we are kawan:)








video

ny adalah video kina dan kekawan kina yang berada di uitm johor..hehe..
dalam video nyh..adalah gambar kami dari part 1 sampai part 2 jep..tapi sangat banyak ye..hehe..
kiteorang suke gile join aktiviti kat u..jadi x hairanlah gambar kami sesangatlah banyak..hehe:)


nota kaki law lagu kat youtube kina 2 mengangu..korang tutop taw..law x leyh tutup tunggu sampai lagu 2 habis..ok dear...:)


segmen dari Jiakreatifelt: header dulu hingga kini




segmen dari Jiakreatifelt: header dulu hingga kini
ha nah penuh name segmen kina bagi...hehe..actually baru balik dari kelas n solat asar..teringat tentang segmen yang kina masih x join ny..n tersimpan rapi linknya di bookmark kina..hehe..jadi kina dah berkesempatan nak join nyh..

okeyh kita mulakan k..


ny header pertama blog kina..header nyh adelah 100 buatan kina..gambarnye kina edit mengunakan piknik.com.dan keseluruhan nya mengunakan phooscape..
tidaklah cantik..tetapi mempunyai identitinya yang tersendiri..:)



yang nyh pulak header ke dua kina..doodle adelah dari sebuah segmen yang kina join..edited 100% by kina..
cantik x?
waktu nyh kina juga mengunakan photoscape..dan mase untuk menyiapkannnya adalah 30 minit..hehe..lamekan..padahal x cantik pom..



yang ny pulak header ke 3 kina..hehe..kina edit selama 30 minit..dan hanya sempat mengunakannya selama 2 hari law x silap..hehe..juga mengunakan photoscape..:)


kenape gune 2 hari jep?


ini adalah sebabnye..hehe..kina dapat nyh dari seorang blogger yang baik hati..beliau telah membuat header ini khas untuk kina..hehe..cantikkan?
kredit untuk beliau..law korang nak taw beliau juga yang buatkan banner yang animated 2 kat kina..thanks sekali lagi kepade beliau..:)


okeyh kina dah un join anda bila lagi..jom reramai join klik sini






10 June 2012

first day class




assalamualaikum..hye korang..wat pe 2..dah makan belum tengah hari nyh..law belum..jom makan same2 hehe..
ok seperti yang kina janjikan kina nak wat entry sal first class.hehe..ok..

ok...kelas first pukul 10 pagi..xd..xp kina lambat sket sampai dalam 5 minit macam 2 r..sebab jauh kelasnye..penat berjalan sampai melecek kaki..first class kat makmal taw...kene turun naik bukit..hehe..pastu tinggkat dua pulak 2..penah sesangat..then bile dah sampai kelas bukak pintu..perh..ramai gile orang..salah kelas ke hape..
xp masuk jelah kan..sebab muka diorang ramai yang familia..hehe...jadi x lama lepas 2 penuh lah satu lap dalam 40 orang jugaklah waktu 2..
then tetiba lecture masuk..pastu korang guess what..lecture yang akan ajar kina tu adalah lecture yang ajar kina dua sem berturut2..means masuk sem nyh..dah 3 semlah dye ajar kina..first2 dye masuk dye pandang kina n senyum2..kina un senyum2 jelah kan..

pastu dye ceritalah pasal course 2..dye punye outline macam ne kan..lepas habis dye cakap2..then dye cakap cam nyh..


"saye nak class rep n penolong.."
dye pandang kina senyum2..

"ha..sebelum 2 ..ketua kelas jelah,sebab penolong dah ade.,rabiatul adawiyah awak penolong boley? "

full name name kina dye pangil..
haha..waktu 2 kina dah tergelak2 dah..haha..patutlah senyum2 jep dari tadi..
haha..yelah..kina tulis entry ny un ..dalam keadaan gelak2 ag..hehe..
2 jelah yang kina nak share..maaf entry tak bergambar

otoke?kelas dah mula


assalamualaikum...
koniciwa..
hwo ai ni..
sawadikap..
hehe
yang paling penting salam satu malaysia,uitm di hatiku..

otoke,otoke,(means,macam mane nyh).

hehe..fakta dari kina kelas dah start hari nyh,lebih kurang satu jam jep lagi kelas akan start..kina rase macam x cukup pesedian pulak nak hadapi kelas 2..hehe..xp kina akan usahakan supaya niat kina x lari.

nyh kina punya azam untuk sem ny..

kina nak belajar untuk mendapat redho ALLAH di samping mendapat dekan,(dean list).sekurang2nya,adik2 akan mengangap akaknya contoh terbaik dalam pelajaran,xdeklah dok puja artis sana sinikan..dan kina harapa sesangat usaha 2 akan membuahkan hasilnye nanti..


korang semua doakan kina taw..korang nak x tengok gambar sakan kina..hehe..jup eyh kina nak godek2 koleksi gambar kina yang x banyak 2..




hehe..hanye gambar nyh yang jumpe..gambar nyh di ambil waktu kamera rosak..hehehe.:)



oklah sampai sini jep..nanti kina sambung cam ne first class ri nyh..

09 June 2012

cadar murah?



masih tercari-cari kat mane nak beli cadar dengan harga yang berpatutan..kina ade jalan penyelesainya..mungkin anda baru sahaja melayari gerbang rumah tangga..perlukan cadar untuk malam pertama?hehe..bawah umur xleyh bace nyh..hehe..*guraw manje..
jadi kina akan bagi tahu anda satu rahsia..di sinilah segalanya bermula..

jadi anda mahu lihat contoh2nya bukan?

jom kita saksikan..









dah tengok contohnye bukan..?anda berminat?apalah salahnya emberi sokongan kepade sesama kita kan..jom terjah ke belog dan page cadar murah ini...

tekan sini dan sini

jom sesame memeriahkan jualan tersebut...:)

Cute Pink Kaoani
 

Copyright © 2012 Reserved to Kinara kinatara
Design by kinatemplete by farisha idayu